Beste sympathisant

Slecht nieuws is moeilijk te brengen, dus doen we het maar meteen: het spijt ons heel erg te moeten meedelen dat de eindejaarsconcerten editie 2021 van Mainstream Music Band zijn afgelast.

Verschillende factoren hebben hierin meegespeeld.

Vooreerst, maar zeker niet in het minst, is er de huidige virologische situatie. We zitten volop in een vierde golf. Hoewel evenementen expliciet zijn toegelaten, stellen we ons zelf de vraag hoe verstandig het is om iets te organiseren waarbij we 100 à 200 personen samenbrengen in een ruimte. Dat past niet volledig in de aanbeveling om onze contacten te verminderen.

Daarenboven zitten we met de vreemde kronkel in de wetgeving waarbij we het evenement op zich mogen organiseren, maar in de weken ervoor niet mogen samenkomen als orkest om hiervoor te repeteren.

Gezien de jarenlange traditie die we hebben op gebied van eindejaarsshows, waarbij we zowel de muzikaliteit als het show- en spektakelgehalte tot in de puntjes willen verzorgen, stellen we ons ook de vraag in hoeverre we dit voor 2021 kunnen waarmaken. We hadden al de zaalcapaciteit beperkt met een derde. Tafeltjes zouden slechts per zes kunnen, en het drankverbruik zou serieus worden teruggeschroefd of zelfs helemaal afgeschaft. U merkt ook al gauw, qua sfeer en gezelligheid zouden we heel fel moeten inboeten. Terwijl ons motto steeds was: als we iets doen, dan doen we het liever goed, of helemaal niet.

Maar de uiteindelijke doorslag kwam er onlangs, tijdens onze voorlopig laatste bijeenkomst met de muzikanten. Verschillende muzikanten gaven aan dat ze zich, vanuit eigen perspectief, helemaal niet veilig voelden op een podium. Terwijl de toeschouwers ver uit elkaar en met mondmasker in de zaal zouden zitten, is dit voor het orkest niet mogelijk. Wij moeten dicht zitten, en kunnen uiteraard geen mondmasker dragen. Het spreekt voor zich dat de veiligheid en het persoonlijk gevoel van onze eigen leden zeer belangrijk voor ons is.

Dit alles noopte ons dan ook tot de moeilijkste beslissing om de concerten af te lassen. Een kort uitstel naar een gunstiger periode in het voorjaar is evenwel helemaal niet evident. De omstandigheden kunnen we nooit optimaal krijgen om dezelfde standaard te bieden qua concert en omkadering.

We blijven niettemin helemaal niet bij de pakken zitten. Zodra het opnieuw kan starten we opnieuw op, en werken we toe naar volgend jaar. We houden u zeker op de hoogte.
Ondertussen maken we er ook werk van om reeds betaalde kaarten terug te betalen. U hoeft hier in principe zelf niets voor te ondernemen.

Met muzikale groeten, maar spijt in het hart,

Het Bestuur
" Wat ooit begon als een gelegenheidsorkest voor een bruiloft groeide langzaam uit tot een heuse big band. "


Mainstream Music Band LIVE!

zaterdag 11 juni 2022
Kelegat van Kortrijk

vrijdag 25 november 2022
Eindejaarsshow 2022

Bekijk de volledige agenda
Volg ons ook online!